Nieuwe inzichten gebruik (open) leermateriaal en leermiddelenbeleid

Wat is de rol van het gebruik van digitaal leermateriaal? Hoe is de mix tussen ‘open’ en ‘gesloten’ leermateriaal? Hoever zijn scholen met het opzetten van een leermiddelenbeleid en wat zijn de succesfactoren? De antwoorden op deze en veel meer vragen zijn terug te vinden in drie nieuwe publicaties van het Innovatieplatform-VO:

- De gedigitaliseerde wereld in de school
Leermiddelenbeleid voor iedere school
Innovatieplatform-VO nader onderzocht

In lijn met de eerste bevindingen uit de jaarlijkse meting van Wikiwijs, laten de cijfers in de rapporten zien dat meer dan de helft van de docenten regelmatig gebruik maakt van digitale leermaterialen in de klas. Binnenkort worden ook de definitieve resultaten van deze Wikiwijs vervolgmeting verwacht. In dat onderzoek zal dieper worden ingegaan op het maken, delen en gebruik van digitaal leermateriaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: