Teleblik videomateriaal combineren tot een les in Wikiwijs

Woensdag 16 november werd door NTR een workshop gegeven over Teleblik en Wikiwijs aan docenten van de Digischool communities Praktijkonderwijs. Hieronder een korte terugblik op de workshop en een instructie om zelf aan de slag te gaan met het maken van een les in Wikiwijs met Teleblik-materiaal.

Teleblik

Teleblik is een gratis website voor leerlingen en docenten uit het po, vo en mbo met ruim 12.500 uur aan videomateriaal, voornamelijk gemaakt door de publieke omroepen en gemakkelijk te gebruiken in lessen. Het videomateriaal is ook vindbaar via Wikiwijs.

Workshop

In de workshop werd aan deelnemers gedemonstreerd hoe je geschikt Teleblik-videomateriaal kunt vinden en wat je er zoal mee kunt doen. Vrij snel erna konden deelnemers zelfstandig aan de slag met het opknippen van fragmenten uit video’s en het maken van een eigen montage. In het tweede deel kregen docenten een instructie hoe ze hun zelfgemaakte, digitale leermateriaal beschikbaar kunnen maken voor andere docenten in Wikiwijs.

Zelf een les maken in Wikiwijs

Bij iedere uitzending of fragment biedt Teleblik de mogelijkheid om videomateriaal te gebruiken in Wikiwijs. De uitzending of het fragment wordt dan direct als link opgeslagen in Wikiwijs of je kunt ervoor kiezen de speciale embedcode die bij het filmpje staat zelf te selecteren en kopiëren. Vervolgens kun je de link of embedcode gebruiken bij het maken van leermateriaal, bijvoorbeeld een les op Wikiwijs. De les kun je vervolgens aanvullen met opdrachten, foto’s en tekstbestanden. Zo ontstaat een les in Wikiwijs, verrijkt met video- en audiomateriaal uit Teleblik.

Wil je zelf een les maken met videomateriaal uit Teleblik en leren hoe je deze beschikbaar maakt in Wikiwijs? Bekijk dan de volgende stappen en handleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: