Eerste ervaringen docententeams met train-the-trainers aanpak

In februari is Wikiwijs gestart met een train-the-trainers aanpak, waarbij trainers worden getraind en vervolgens in het onderwijsveld kunnen worden ingezet. Het doel is om dit jaar minimaal 50 mbo-docententeams te ondersteunen bij het gebruik en ontwikkelen van digitaal leermateriaal in Wikiwijs. Inmiddels zijn er diverse trainers opgenomen in een Wikiwijs-trainerspool en hebben de eerste workshops op scholen plaatsgevonden.

Resultaten en ervaringen
Docenten zijn over het algemeen enthousiast over de workshops en het maken van digitaal leermateriaal.  Ze geven aan dat “via Wikiwijs een laagdrempelige tool voorhanden is om zelf leermateriaal te maken”. Ook ervaren ze de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen samenwerken als positief. Het stelt hen in de gelegenheid om ook buiten school met collega’s samen te werken aan bijvoorbeeld lessenseries.

Een aandachtspunt is dat er naast de twee aangeboden Wikiwijs-workshops, die vooral gericht zijn op instructie (introductie Wikiwijs en de knoppencursus Maken en Delen van leermateriaal in Wikiwijs), ook behoefte is aan richtlijnen en handvatten om kwalitatief goede lessen te maken. Daarbij gaat het om zaken als lesontwerp, didactiek etc. Informatie hierover is bijvoorbeeld vindbaar in Wikiwijs tips.

Aanmelden?
Mbo-docententeams kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Wikiwijs-workshops. Scholen uit andere onderwijssectoren (po en vo) kunnen zich later dit jaar inschrijven voor Wikiwijs-workshops.

Een reactie op Eerste ervaringen docententeams met train-the-trainers aanpak

  1. Jammer, dat die trainingen alleen voor MBO-docenten zijn. Het verbaast me, dat VO docenten in het algemeen niet kunnen aansluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: