Minimum kwaliteitsmodel Wikiwijs

Eerste contouren Stercollecties zichtbaarOm de minimale kwaliteit van het aangeboden leermateriaal in Wikiwijs te verhogen, is vorig jaar gestart met het formuleren van een minimum kwaliteitsmodel voor Wikiwijs. In het vakblad Onderwijsinnovatie verscheen deze week een artikel waarin het model wordt toegelicht en dat de eerste resultaten uit de toepassing door Digischool-communityleden beschrijft.

Het minimum kwaliteitsmodel geeft een aantal criteria waaraan leermateriaal uit Wikiwijs moet voldoen, zonder een inhoudelijk kwaliteitsoordeel over het materiaal uit te spreken. Bij minimale kwaliteitscriteria gaat het om zaken als dode links, correcte metadata, spelfouten, auteursrechten etc. De inhoudelijke kwaliteit van aangeboden leermateriaal kunnen gebruikers zelf beoordelen door het achterlaten van beoordelingen in Wikiwijs. Ook maken keurmerkgroepen de inhoudelijke kwaliteit van leermateriaal in Wikiwijs zichtbaar, door het formuleren en vaststellen van specifieke kwaliteitscriteria.

Lees het complete artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: