Eerste ho-collectie Lorenet vindbaar in Wikiwijs

Ruim 750 leermaterialen van Medisch Onderwijs voor het hbo/wo zijn vanaf nu doorzoekbaar in Wikiwijs. De collectie Medisch Onderwijs uit Lorenet is aangesloten op Edurep en zodoende vindbaar via de zoekmachine van Wikiwijs. Daarmee is het de eerste volledige hbo/wo-collectie die integraal beschikbaar is in Wikiwijs. Bekijk het materiaal.

Zoeken in Wikiwijs

Je kunt de leermaterialen uit Medisch Onderwijs ook op trefwoord in Wikiwijs doorzoeken. Als je bijvoorbeeld zoekt op het trefwoord ‘acute buik’ en vervolgens kijkt op het tabblad ‘informatiebronnen’ zie je de resultaten.

Aansluiting Lorenet op Edurep

In het Wikiwijs-activiteitenplan 2012 is beschreven dat geleidelijk stappen worden gezet om de collecties van Lorenet aan te sluiten op Edurep, waardoor collecties met leermaterialen (zgn. repositories) in het ho in Wikiwijs beschikbaar komen. Onderdeel van de aansluiting is ook het controleren van de kwaliteit van de metadata (beschrijvingen van het leermateriaal) van de Lorenet-collecties en het verbeteren ervan (bijvoorbeeld het voldoen aan de standaarden van NL-LOM). Medisch Onderwijs is de eerste ho-collectie die op deze manier is overgezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: