Nederlands hoger onderwijs zet stappen met open leermaterialen

Wereldwijd stellen hogescholen en universiteiten steeds vaker onderwijsmateriaal open beschikbaar.  Het gebruik van platforms als iTunes U, YouTube EDU voor leermaterialen en Coursera voor massive open online courses (MOOC’s) is explosief gestegen. Nederlandse hogescholen en universiteiten nemen ook stappen op het gebied van open educational resources (OER), open leermaterialen die online vrij beschikbaar zijn voor (her)gebruik. Zo publiceren enkele universiteiten open cursussen en zijn open webcolleges en deelname aan iTunes U in opkomst. Het denken over en het ontwikkelen van open leermaterialen is in beweging, veel hogeronderwijsinstellingen werken momenteel aan een visie en concreet beleid op OER. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport OER Hollands landschap, dat de stand van zaken van open leermateriaal in het Nederlandse hoger onderwijs schetst. Het onderzoek is uitgevoerd door de Open Universiteit in opdracht van SURF en Wikiwijs.

Lees het volledige persbericht


Achtergrondinformatie

–  Onderzoeksrapport OER Hollands landschap
-  Achtergrondartikel rapport OER Hollands landschap (samenvatting onderzoeksrapport)
-  Video-interviews met bestuurders van Nederlandse hogeronderwijsinstellingen over OER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: