Officiële lancering Stercollecties: 26 leerlijnen voor het vo beschikbaar in Wikiwijs

Op dinsdagmiddag 9 oktober vond de officiële lancering van de eerste 26 Stercollecties door Stichting VO-content plaats; volledig open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs. De leerlijnen worden in Wikiwijs beschikbaar gesteld door Stichting VO-content en zijn ontwikkeld door StudioVO en MathUnited.

Stercollecties: open digitale leerlijnen

De Stercollecties bevatten inhoudelijk en didactisch samenhangend leermateriaal voor een vak, niveau, afdeling en een schooljaar.  De inhoud is afgestemd op de wettelijk vastgestelde leerdoelen (kerndoelen en eindtermen). De Stercollecties kunnen volgens Stichting VO-content daarmee met ingang van dit schooljaar de leer- en werkboeken op scholen (gedeeltelijk) vervangen. Bekijk de Stercollecties

Inzet zowel zelfstandig als klassikaal  
De Stercollecties kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: sommige onderdelen lenen zich specifiek voor zelfstandig oefenen op een pc of laptop. Andere onderdelen kunnen op een digibord worden gebruikt ter introductie of uitleg. Er zijn opdrachten, oefeningen en diagnostische toetsen ontwikkeld om het leerproces te activeren en te ondersteunen. De digitale oefeningen zijn interactief en de leerling krijgt meteen feedback. Ook zijn er printbare opdrachten en toetsen beschikbaar.

Beschikbaar via Wikiwijs 
De Stercollecties zijn vindbaar in Wikiwijs op vakinhoud (leerlijn), maar ook  op onderwerp of thema. Docenten kunnen het materiaal in Wikiwijs naar eigen inzicht aanpassen en/of combineren met ander materiaal.

Instructievideo en tips
Er is een speciale instructievideo beschikbaar voor het werken met de Stercollecties in Wikiwijs. Daarin leer je onder meer hoe je materiaal uit de Stercollecties kunt zoeken binnen Wikiwijs en hoe je bijvoorbeeld onderdelen hieruit naar eigen inzicht kunt aanpassen of combineren met eigen of bestaand materiaal.  Ook zijn er docententips van VO-content beschikbaar voor het werken met de Stercollecties.

3 reacties op Officiële lancering Stercollecties: 26 leerlijnen voor het vo beschikbaar in Wikiwijs

  1. Door de vernieuwde website van de VO-raad is ook de nieuwe link komen te vervallen. Voor meer achtergrondinformatie kun je terecht op: http://www.vo-content.nl/nieuws/lancering-stercollecties of http://www.vo-raad.nl/dossiers/vo-content

  2. Thijs Heijman zegt:

    Jammer dat de link, lees het volledig persbericht niet werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 179 andere volgers

%d bloggers like this: